Erg goed, in erfgoed
Home > Opleidingen > Basiskennis OCE

Basiskennis OCE

Data

Het is ook mogelijk om deze cursus incompany te organiseren.

Locatie

Riel / in company

Informatie

Gezien de opkomende belangstelling voor WO-2 archeologie en de toenemende verwevenheid tussen uitvoering archeologisch veldonderzoek in combinatie met explosievenonderzoek hebben wij besloten een basiscursus OCE (Opsporen Conventionele Explosieven) op het programma te zetten.

Om veilig en verantwoord te kunnen werken in een gebied waar explosieven aangetroffen kunnen worden, dien je te voldoen aan de eindtermen Basiskennis OCE zoals gesteld in het Werkveldspecifiek certificatieschema voor het systeemcertificaat Opsporen Conventionele Explosieven (WSCS-OCE).

Het betreft een cursus waarin basiskennis over explosieve stoffen, gevaren van CE, hoofdsoorten van CE en het wettelijk kader betreffende OCE-projecten in Nederland aan bod komen. De leerstof is gestructureerd volgens de eindtermen uit het WSCS-OCE voor het behalen van het certificaat Basiskennis OCE. 

Het betreft een eendaagse cursus. Aansluitend aan de cursus zal het examen plaatsvinden.

Wanneer voor het examen een voldoende resultaat wordt behaald, zal het certificaat ‘Basiskennis Opsporen Conventionele Explosieven’ worden verstrekt.

Het certificaat 'Basiskennis Opsporen Conventionele Explosieven' is 3 jaar geldig.

Kosten

€ 550,- voor individuele deelname
Voor een kostprijsindicatie voor een incompany training kunt u contact opnemen met Amber Janssen (amber@vriensgroep.nl)