Erg goed, in erfgoed
Home > Opleidingen > Adlib

Adlib

Data

15 november 2019 (in Maarssen)

Aanleiding

In veel musea in Nederland en Vlaanderen wordt Adlib gebruikt als collectie management systeem. Adlib biedt zeer veel mogelijkheden om effectief de collectie te registreren, te doorzoeken en om steeds meer werkprocessen te ondersteunen. Vooral dat laatste blijft toenemen en ook de combinatie met onze nieuwe webbased interface Axiell Collections gaat weer veel nieuwe mogelijkheden bieden. Dit zal in grotere en middelgrote museale instellingen ertoe gaan leiden dat het gebruik zal gaan groeien, omdat er meer mensen mee moeten gaan werken. Wij zien dat er steeds meer medewerkers ook buiten het collectiebeheer van de applicatie gebruik beginnen te maken.

Doelstelling

Het doel van deze eendaagse Adlib Basis cursus is om instructie te geven over de meest basale functies van de Adlib applicatie. Dit zijn gemeenschappelijke functies die zowel in de Adlib museum-, bibliotheek- en archief-applicatie worden gebruikt.

Na afloop bent u in staat om zelfstandig beschrijvingen te maken, te wijzigen en te zoeken. U zult ook in staat zijn om gegevens in te voeren met behulp van de standaard Adlib invoermogelijkheden.
U mag aangeven naar welke interface uw voorkeur uitgaat. Naar de Axiell Collections web interface of naar de Windows interface. Uiteindelijk zal de meest gevraagde interface gedoceerd worden.

Benodigde voorkennis

Geen voorkennis noodzakelijk

Aantal deelnemers

Minimaal 8 deelnemers en maximaal 10 deelnemers

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 275,00 per persoon, exclusief btw.